*

JaSo Hämmestelyä,kummastelua ja kritiikkiä byrokratiasta. Tiukkaa asiaa vapaudesta.

Uusi Suomi - Uutiset

Julkaise syötteitä
Updated: 33 min 45 s sitten

New Yorkin poliisi: Hälytys räjähdyksestä Manhattanilla – metroja evakuoidaan

37 min 14 s ago

Yhdysvalloissa New Yorkissa poliisi on saanut hälytyksen räjähdyksestä bussiterminaalissa Manhattanilla lähes Times Squarea.

New Yorkin poliisi tiedottaa asiasta Twitterissä. Räjähdyksen aiheuttajaa ei toistaiseksi tunneta.

Poliisi on aloittanut metrolinjojen A, C ja E evakuoinnin.

Merja Kyllönen IS-tentissä: Suvaitsevaisuus lähtenyt käsistä Suomessa – miksi fasistit saivat marssia?

2 tuntia 19 min ago

Presidenttiehdokas Merja Kyllönen (vas.) syyttää suomalaista poliittista keskustelua fasismin syleilemisestä. Hän kommentoi asiaa Ilta-Sanomien Presidentinvaalimessuilla.

Suurmoskeijan käsittely alkaa Helsingissä – Soininvaara: Mitä jos katolinen kirkko hakisi samaa paikkaa?

3 tuntia 11 min ago

Helsingin kaupunkiympäristölautakunnan 13 jäsentä alkavat tiistaina käsitellä niin kutsutun suurmoskeijan suunnitteluvarausta.

–Jos roomalaiskatolinen kirkko haluaisi tuolta paikalta tontin tämän kokoiselle rakennukselle, miten me siihen suhtautuisimme? Aika keskeinen sijainti, nimittäin, pohtii lautakunnan jäsen, kaupunginvaltuutettu Osmo Soininvaara (vihr.) blogissaan.

Passiivinen työtön menettämässä yli 30€/kk – Aktiivimalli tänään käsittelyssä

4 tuntia 26 min ago

Eduskunta jatkaa tänään työttömien aktiivimallin käsittelyä. Oppositio haukkui mallin perjantaina, mutta lähes tyhjälle salille. Vain kolme kokoomuslaista kävi puolustamassa hallituksen suunnitelmia.

Oppositio kuulutti hallituspuolueita paikalle ja esitti keskustelun jatkamista maanantaina, joten käsittely jatkuu tänään kello 14 alkavassa istunnossa.

Nyt rynnätään Lappiin: Turistilentoja tuli lisää lähes 20% – ”Ykköskohde kiinalaisille”

5 tuntia 29 min ago

Lappiin odotetaan entistä suurempaa turistiryntäystä tänä talvena, kertoo Talouselämä. Lisälennotkaan eivät välttämättä riitä.

Finnair on kasvattanut talven lentokapasiteettiaan Lappiin parikymmentä prosenttia viime talvesta. Yhteyksiä Helsingistä on lisätty osin kasvavan kiinalaiskysynnän takia, kertoo johtaja Päivyt Tallqvist Finnairin viestinnästä.

HS: 53 % suomalaisista haluaa IV-oluet ruokakauppaan – äänestys pian eduskunnassa

7 tuntia 32 min ago

Suomalaisista 53 prosenttia kannattaa hallituksen esitystä vahvempien alkoholijuomien tuomisesta ruokakauppoihin, kertoo Helsingin Sanomat. Lehden teettämän kyselyn mukaan niukka enemmistö suomalaisista oli täysin tai jokseenkin tätä mieltä.

Manchester City jyrää ennätysputkessa

10.12.2017 23:35

Englannin jalkapallon Valioliigassa yksi joukkue on ollut alkukaudesta ylitse muiden. Manchester City jyrää sarjajohdossa 11 pisteen turvin.

Sunnuntaina Manchesterin derbyssä City voitti Manchester Unitedin 2-1. Sarjakakkoselle ManU:lle tappio oli paha takaisku mestaruustaiston kannalta.

Ottelu jätti spekuloitavaakin. ManU:n manageri Jose Mourinho näki, että tuomarivirhe auttoi Citya. Mourinhon mielestä Ander Herrera kaadettiin rangaistuspotkun arvoisesti.

Krista Pärmäkoskelta ja Kaisa Mäkäräiseltä näyte mitalikunnosta

10.12.2017 23:23

Suomen naisten suurimmat mitalitoivot antoivat talvilajien maailmancupeissa hyviä näyttöjä Pyeongchangin olympiakisoja ajatellen. Kaisa Mäkäräinen saavutti ampumahiihdon maailmancupissa kauden ensimmäisen palkintosijansa oltuaan takaa-ajossa Hochfilzenissä toinen. Krista Pärmäkoski sijoittui Davosissa maastohiihdon 10 kilometrin vapaan kisassa kolmanneksi.

Britannian brexit-neuvottelijalta jättiyllätys: "Jos emme pääse sopuun kauppasopimuksesta, emme maksa"

10.12.2017 19:36

Britannian brexit-neuvottelija David Davis ilmoitti sunnuntaina yllättäen BBC:n haastattelussa, ettei pääministeri Theresa Mayn EU:n kanssa neuvottelema brexit-sopimus olekaan sitova.

–Sopimus ei ole laillisesti täytääntönpanokelpoinen, vaan aiesopimus. Jos emme pääse sopuun kauppasopimuksesta EU:n kanssa, emme myöskään maksa, Davis linjasi.

Saksan demarijohtajan avaus närästää: "Olisi valmis pudottamaan esimerkiksi Suomen pois EU:sta"

10.12.2017 18:37

Saksan sosialidemokraattisen puolueen SPD:n puheenjohtajan, Euroopan parlamentin entisen puhemiehen Martin Schulzin viikolla antama lausunto EU:n kehittämisestä liittovaltion suuntaan on kiristänyt jännitteitä Saksan hallitusneuvotteluissa ja aiheuttanut närää myös Suomessa. 

Luotsiliitto veneturmasta: "Täysin yllättäen tapahtuu onnettomuus, jota kukaan ei voinut kuvitella tapahtuvaksi"

10.12.2017 12:56

Luotsiliiton mukaan perjantaina tapahtunut kahden henkilön kuolemaan johtanutta onnettomuutta on vaikea ymmärtää.

Finnpilotin luotsivene L242 kaatui Emäsalon edustalla perjantaina lähellä Emäsalon pohjoista luotsipaikkaa. Merivartiosto yritti kääntää kaatuneen veneen, mutta vene upposi operaation aikana. Sukeltajat löysivät kaksi kutterinhoitajaa menehtyneinä uponneesta luotsiveneestä.

Suomen naisten hiihdon viimeisin olympiavoittaja toivoo manttelinperijää

10.12.2017 12:54

Marjut Rolig, tyttönimeltään Lukkarinen, oli Toni Niemisen ohella suomalaisten sankari Albertvillen olympiakisoissa 1992. Hän voitti Albertvillessa kultaa 5 kilometrillä ja hopeaa 15 kilometrillä.

Tällä viikolla tasavallan presidentti palkitsi Roligin Suomen Leijonan I luokan ritarimerkillä solkineen.

- Kyllähän se on yksi tähtihetki, jonka tämän urheilijan uran jälkeenkin on voinut saavuttaa. Tosi hienolta tuntuu ja kiitollinen olen siitä, toteaa Rolig kunnianosoituksesta Sport Contentille.

Valtteri Bottakselle hämmästyttävän heikko rankkaus

10.12.2017 12:41

Valtteri Bottas selvisi ensimmäisestä kaudestaan Mercedeksen F1-tallissa kohtuullisen hyvin. Hän voitti kolme kisaa ja sijoittui MM-pisteissä kolmanneksi.

Bottas pärjäsi alkukaudella hyvin, mutta loppukaudesta heikommin, jos Abu Dhabin päätöskisan voittoa ei oteta lukuun. Mestaruustaistossa Lewis Hamilton päihitti Bottaksen selvästi.

Bottas sai Mercedekseltä sopimuksen toiselle kaudelle. Ensi vuonna hänen olisi kuitenkin haastettava tallikaveriaan Hamiltonia tasaisemmin, tai muussa tapauksessa ura F1:ssä saattaa kääntyä laskusuhdanteeseen.

Hjallis Harkimolta suorat sanat Suomen tilanteesta: "Tämä on katastrofaalista"

10.12.2017 12:37

Kokoomuksen kansanedustaja, liikemies Harry "Hjallis" Harkimo arvioi kahdessa tuoreessa blogissaan suorin sanoin Suomen tilannetta. Hän ottaa erityisesti kantaa nuorten syrjäytymiseen ja tekemättömiin rakennemuutoksiin.

Näin Suomen Pankki muuttaisi lainakattoa: "Parantaisi rajoitteen toimivuutta"

10.12.2017 11:46

Suomen Pankki sanoo, että Suomessa tulisi harkita vakuuksien arvoon suhteutetun lainakaton muuttamista ostettavan asunnon arvoon suhteutetuksi lainakatoksi, mikä on vallitseva käytäntö lainakaton käyttöön ottaneissa maissa. 

Keskuspankin mukaan samalla tulisi arvioida mahdollisuutta, että poikkeaminen lainakattorajoitteesta sallittaisiin siltä osin kuin se koskee tiettyä erikseen määriteltyä osuutta lainanannosta. 

Poliisi varoittaa lompakkovarkaista: "Taitavia avaamaan myös lukittuja käsilaukkuja"

10.12.2017 10:56

Sisä-Suomen poliisilaitos varoittaa lompakkovarkaista ja muistuttaa ihmisiä, ettei lompakoita kannata pitää avonaisissa kasseissa, taskuissa tai ostoskärryissä. 

–Varkaat ovat taitavia avaamaan myös lukittuja käsilaukkuja ja takin taskuja, poliisi toteaa tiedotteessaan.

Erikoinen ilmiö suomalaisissa pörssiyhtiöissä: "On merkillistä, miten juuri naisinsinöörit putoavat johtajapolulta"

10.12.2017 10:44

Keskuskauppakamarin naisjohtajaselvityksen mukaan naisten määrä suomalaisten pörssiyhtiöiden johdossa on kasvussa.

Naisten osuus johtoryhmän jäsenistä on selvästi sitä suurempi, mitä nuoremmista ikäluokista puhutaan. Alle 40-vuotiaista johtoryhmän jäsenistä naisten osuus on 28 prosenttia, kun kaikista johtoryhmien naisista naisia on vain 23 prosenttia.

Pörssiyhtiöiden johtoryhmien naisjäsenet ovat keskimäärin korkeammin koulutettuja kuin miehet. Miehistä ylempi korkeakoulututkinto on 78 prosentilla, naisilla taas 87 prosentilla. 

Uusi paljastus: Donald Trumpin kampanjan vapaaehtoisella olikin tärkeä rooli - "Ei todellakaan mikään kahvinkeittäjä"

10.12.2017 10:27

Yhdysvaltain presidentin Donald Trumpin vaalikampanjassa vapaaehtoisena neuvonantaja toimineen George Papadopoulosin roolista on paljastunut uusia tietoja. Papadopoulosin kihlattu Simona Mangiante kertoo CNN:n haastattelussa, että Papadopoulosilla oli paljon suurempi rooli, kuin Valkoinen talo on antanut ymmärtää.

–Hänen roolinsa oli paljon suurempi kuin on annettu ymmärtää. Hän ei todellakaan ollut mikään kahvinkeittäjä, Mangiante sanoo.

Aki Kaurismäki jäi ilman palkintoa Berliinissä

10.12.2017 09:49

Ruotsalaisen ohjaaja Ruben Östlundin the Square -elokuva palkittiin Euroopan parhaana elokuvana European Film Awards -gaalassa lauantai-iltana Berliinissä.

The Square kahmi myös joukon muita palkintoja, sillä se valittiin muun muassa myös parhaaksi komediaksi, Östlund palkittiin parhaana ohjaajan ja The Squaressa näytellyt Claes Bang parhaana eurooppaalaisena miesnäyttelijänä.

Talousnobelisti lyttää Bitcoinin: "En pidä sopivana ihmisille, jotka tekevät laillisia rahansiirtoja"

10.12.2017 09:28

Talouden Nobelilla tänä vuonna palkittu amerikkalainen taloustieteilijä Richard Thaler varoittaa kryptovaluutta Bitcoinista.

–Sillä ei ole ominaisuuksia, joita normaalisti näemme valuutoissa. Tärkein tällainen ominaisuus on vakaa arvo. Maksuvälineenä en pidä Bitconia sopivana ihmisille, jotka tekevät laillisia rahansiirtoja, hän sanoo Dagens Industrille.

Sivu 1 | 2 | 3 | 4 | 5 »

Toimituksen poiminnat