JaSo Hämmestelyä,kummastelua ja kritiikkiä byrokratiasta. Tiukkaa asiaa vapaudesta.

Sääntösuomi iski ja tällä kertaa ihan oikeasti!

Näin viime kesänä Perkele! Kuvia Suomesta- elokuvan. Elokuva oli mielestäni erittäin hyvä ja erityisesti silmiini pistivät kuvat suomalaisesta teollisuudesta. Hienointa oli nähdä laitteita, joista ei ollut mitään hajua mitä ne tekivät, mutta yhden voin sanoa varmaksi: suurinta osaa niistä laitteista ei enää ole. Elokuva on tehty vuonna 1970 ja julkaistu vuonna 1971. 

 

Kun yritykset muuttuvat ja vanhojen työpaikkojen tilalle tulee uusia, niin miten valtio ja kunta voivat tätä muutosta tukea? Ei ainakaan näin (linkki)! 

 

Helsinki Bike Toursin yrittäjä joutui kohtuuttomaan byrokratiakierteeseen jossa hänen ideansa järjestää pyöräilykierroksia Helsinkiin kontista käsin torpattiin systemaattisesti Helsingin kaupungin rakennusviraston toimesta. Yrittäjää juoksutettiin luukulta toiselle,vaadittiin lisäselvityksiä ja jossain vaiheessa jopa 3D-tekniikalla havainnollistamista kontin sijainnista.

 

Matkailu edustaa noin 4% Suomen bruttokansantuotteesta, mutta kehitystä tulee tapahtumaan seuraavien vuosien aikana. Jotta saamme työtä mahdollisimman monelle tarvitsemme aikasemmin mainitun Helsinki Bike Toursin kaltaisia yrityksiä.

 

Yksi syistä, minkä takia valitsin Piraattipuolueen on se, että piraatit ovat varsinkin pienyrittäjäystävällinen puolue, ja ymmärtävät ennen kaikkea mitä on olla yrittäjä vuonna 2017 eikä 1971. Jos 1970 yritysmatkailijoille riitti kiertoajelu kaupungilla ja sen jälkeen siirryttiin syömään erittäin raskas ateria Helsingin ravintoloiden kabinetteihin, niin nykypäivänä matkailijat haluavat enemmän vastinetta rahoilleen. Mahdollisimman paljon elämyksiä ja sen jälkeen mobiiliapplikaatiosta tarkistetaan kaupungin paras vegemesta tai vaikkapa mistä löytyy sen hetken suosituin metallikeikka!

 

Viime valtuustokaudella päättäjät ja virkamiehet onnistuivat kehittämään lupamaksujen korottamisella ja byrokratiallaan aikasemmin mainitsemani HELtoursin fiaskon, lähellä olleen ravintolayrittäjien terassilakon ja vielä yksittäisenä esimerkkinä tapaus Hard Rock Cafe jossa musiikin soittaminen terassilla aiheutti harmaita hiuksia kaupungin virkamiehille.

 

Jotta Helsinki voi lunastaa paikkansa modernina kaupunkina johon yrittäjät voivat perustaa yrityksensä helposti ja työpaikkoja luodaan lisää, lupaan toimia kaupunginvaltuustossa seuraavien kohtien mukaisesti jos minut valitaan:

 

1) Varmistetaan yhdessä yli puoluerajojen, että yrityksen perustamisesta tulee mahdollisimman kivutonta ja helppoa. Luodaan kaupunkiin joko yhden luukun perjaate tai sähköiset palvelut yrittäjille, jossa yrityksen perustaminen on muutaman klikkauksen päässä.

 

2) Järjestetään virkamiehille lisäkoulutusta ja aikaa, jotta ymmärrys uudenlaisiin yrityksiin ja elinkeinon harjoittamiseen lisääntyy.

 

3) Ei anneta edellisen kaupunginvaltuuston ja virkamiesten virheiden toistua. Alennetaan jopa viisinkertaisiksi kohonneet lupamaksut, annetaan kaupungin tiloja aloittelevien yritysten ja elinkeinonharjoittajien käyttöön nopeammin ja tehokkaammin, ja tehdään yhdessä Helsingistä kaupunki jossa kaikkien on hyvä olla ja yrittää vapaasti, ja työpaikat säilyvät.

 

4) Luodaan asenneilmapiiri jossa uudet ideat ei torpata heti alkuunsa vaan annetaan yrittäjien intohimo Helsingin kehittämiseen tarttua myös meihin päättäjiin ja meidän virkamiehiin!

 

- Jani Somero / Piraattipuolue

 

Lisää minusta löydät facebooksivuiltani: https://www.facebook.com/piratejani

 

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

4Suosittele

4 käyttäjää suosittelee tätä kirjoitusta. - Näytä suosittelijat

NäytäPiilota kommentit (2 kommenttia)

Käyttäjän JaSo kuva
Jani Somero

Tässä uutisointi Helsingin terassikiistasta: http://yle.fi/uutiset/3-7098947

Onneksi loppujenlopuksi saatiin pitkän ja kalliin neuvottelun tuloksena sovinto yritysten ja Helsingin kaupungin välille.

Käyttäjän Marja-LiisaKalkela kuva
Marja-Liisa Kalkela

On vain yksi pieni mutta niin piraatipuolueella kuin persuilla.
Ne ei ole ainoita puolueita eduskunnassa.Eikä kummallakaan tule olemaan koskaan enemmistöä 101 kansanedustajaa.
Ne tarvitsee taakseen muiden pulueiden tuen.Enkä usko että yksikään vanhoista suurista puolueista lähtisi tukemaan kummankaan politiikkaa.
Eikä EU sopimuksista livetä eikä ilman EU lupaa mitään lakeja voida tehdä ,EU-maana itse.

Toimituksen poiminnat