JaSo Hämmestelyä,kummastelua ja kritiikkiä byrokratiasta. Tiukkaa asiaa vapaudesta.

Vaalit lähestyy!

Kuntavaalit lähestyvät ja ehdokkaat eri puolueista alkavat julkaista kuntavaaliohjelmiaan. En ole poikkeus, joten tämä oma ohjelmani. Ensin kumminkin hieman minusta:

 

Olen 30-vuotias ravintola-alan opiskelija Helsingistä ja suoritan ravintolakokin papereita oppisopimuksella. Perheeseen kuuluu vaimoke, 3-vuotias poika ja kaksi kissaa. Suhtaudun intohimoisesti perheeseeni, Rock-musiikkiin sen kaikissa alalajeissaan, ruoanlaittoon, historiaan ja tottakai politiikkaan!

 

Motivaationi lähteä politiikkaan mukaan ovat henkilökohtaiset. Olen kokenut työttömyyttä, olen ollut asunnoton ja pätkätyöläinen. Arvostan Suomea sen kaikessa hienoudessaan, mutta meillä on vielä paljon korjattavaa varsinkin taloudessa, tasa-arvossa ja yleisessä ilmapiirissä. Olen huomannut, että suomessa on paljon potentiaalia saada edellämainitut asiat kuntoon ja poliittiset päätökset näyttelevät suurta osaa näissä talkoissa.

 

Omat kuntavaaliteemani ovat seuraavat:

 

Talous ja Hallinto:

 

- Kaupungin tulee tukea yrittäjyyttä eikä vaikeuttaa sitä. Esim. liikkuvan elintarvikekioskin lupa maksaa 1500e per vuosi tai 200e/kk. Aloittelevia pienyrittäjiä ja elinkeinon harjoittajia pompotellaan luukulta toiselle.

 

- Joidenkin ravintoloiden terassimaksut ovat nousseet edellisen valtuuston aikana lähes nelinkertaisiksi, mikä on aiheuttanut monelle yrittäjälle ylimääräisiä kustannuksia. Myös säätely on vaikeaa ja pilkun tarkkaa. Matkailu tulee olemaan yksi Suomen työllistävimpiä aloja tulevaisuudessa. Helsingin tulisi mielestäni olla edelläkävijä ja vapauttaa ravintola-alan kunnallista säätelyä ja näin tehdä kaupungistamme vapaampi ja houkuttelevampi kansainväliselle yhteisölle!

 

- Vaikeina talousaikoina jolloin yritykset joutuvat irtisanomaan työntekijöitä tulee Helsingin kaupungin tukea ihmisiä aloittamaan oman yrityksen poistamalla lupamaksuja ja helpottamalla byrokratiaa

 

Asunnottomuus: 

 

- Helsingin kaupunki on tehnyt jokseenkin hyviä ratkaisuja asunnottomuuden torjuntaan, mutta vielä on paljon matkaa. Kaupungin tulee rakentaa kunnolliset hätämajoitustilat asunnottomille esim. vapautuvien vastaanottokeskusten tiloihin tai muuntamalla vanhoja ja hylättyjä rakennuksia asuttavaksi. Hietaniemen hätämajoitus ei yksinkertaisesti ole riittävä n.3500 asunnottomalle. Myös vuokra-asunnon saannin perusteita tulee höllentää ja kaavoituksessa pitää suosia enemmän vuokra-asuntojen rakentamista.

 

Luonto:

 

- Suomessa heitetään ruokaa vuosittain roskiin 120–160 miljoonaa kiloa eli 20–30 kiloa henkeä kohti. Ravintola-alan työntekijänä ja alan tulevana ammattilaisena olen vierestä katsonut, miten syömäkelpoista ruokaa heitetään litratolkulla roskiin, mikä ainakin itsestäni tuntui kohtuuttomalta!

 

- Monissa kunnissa ja kaupungeissa ollaan kokeiltu tähdelounasta jossa koulujen, päiväkotien ja muiden kunnan virastojen ylijäämäruokaa myydään omakustannehintaan. Helsingin tulee kopioida tämä erinomainen idea jolla saadaan säästettyä luontoa turhalta jätteeltä ja ruoan kuskaamiselta.

 

Tulen bloggaamaan jokaisesta kohdasta yksityiskohtaisemmin kampanjani edetessä! Jos haluat esittää kysymksen niin voit esittää sen kommentoimalla tätä kirjoitusta, lähettää facebooksivuilleni kommentin/viestin (facebookista tavoittaa ehkä nopeiten) tai kirjoittamalla sähköpostia osoitteeseen dragoni2_3@hotmail.com

 

Luonnollisesti allekirjoitan Piraattipuolueen valtakunnallisen kuntavaaliohjelman:

 

https://piraattipuolue.fi/politiikka/vaaliohjelmat/

 

Lisää yksittäisiä ja lyhyempiä kannanottoja löytyy facebooksivuiltani! Muista käydä tykkäämässä

 

Jos haluat tukea kuntavaalikampanjaani rahallisesti, voit tehdä sen tilisiirolla! (huom. alle 1500e lahjoittavat voivat lahjoittaa nimettömänä. Laita viestikenttään NIMETÖN jos haluat että nimeäsi ei julkaista).

 

Pankki: Nordea

BIC:  NDEAFIHH

Tilinumero: FI66 1470 3500 4743 36   

Saaja: Jani Juhani Somero   

 

Myös muu apu kelpaa kuten esim. vaaliflaikkujen suunnittelu!                                            

 

 Jani Somero / Piraattipuolueen kuntavaaliehdokas Helsingistä.

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

1Suosittele

Yksi käyttäjä suosittelee tätä kirjoitusta. - Näytä suosittelija

Toimituksen poiminnat