JaSo Hämmestelyä,kummastelua ja kritiikkiä byrokratiasta. Tiukkaa asiaa vapaudesta.

Guggenheimzombin paluu osa 666.

Vuodesta 2011 tätä on vatuloitu. On selvitetty, on äänestetty, on vastustettu jyrkästi mutta niin vaan tämä zombi jatkaa laahustamistaan kohti mehevää makupalaa joka on Helsinkiläisen veronmaksajan kukkaro. Guggenheimia on vatuloitu jo niin pitkään että se alkaa olemaan poliittisen satiirin ns. running gag eli toistuva vitsi.

 

Jos ette ole jo tähän mennessä sitä ymmärtäneet niin minä vastustan Guggenheimin rakentamista verovaroin. Jos Guggenheim-säätiö löytää rahat yksityiseltä sektorilta niin knock your socks off. Antaa palaa. Näin yksinkertaista se  on.

 

Toinen mihin olen aivan totaalisen kyllästynyt on vanhat puolueet ja vanhentunut edustuksellinen demokratia. Jo pienenkin medialukutaidon omaava henkilö ymmärtää että guggenheimista käytävä vääntö alkaa ärsyttämään ihmisiä kuin myös minua. Siksi liityin piraattipuolueeseen.

 

Piraateilla on tarjolla vaihtoehto.

 

Toivon hartaasti että 30.11.2016 tämä veivaaminen saadaan vihdoinkin maaliin. Oli päätös sitten myönteinen tai kielteinen niin ei enää. Tämä on jo demokratian halventamista. Toivon myös että 9.4.2017 saadaan uudet ja suoraviivaisemmat pelaajat kentälle.

 

 

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

8Suosittele

8 käyttäjää suosittelee tätä kirjoitusta. - Näytä suosittelijat

NäytäPiilota kommentit (11 kommenttia)

Käyttäjän hautakangas kuva
Ville Hautakangas

Kannattaa myös muistaa, että asiaan on taas sotkeutunut myös valtion omistusohjauksesta vastaava sijoittajakaksikko Sipilä & Berner; "yksityistä rahaa" on tällä kertaa ilmeisesti muun muassa Finavian omaisuus.

Käyttäjän VesaPeltola kuva
Vesa Peltola

Tässä edustuksellisen demokratian päätös eroaa oman käsitykseni mukaisesta kansan tahdosta. Ei taida olla hirveästi asiaa tutkittu, mutta ainakin kommenttien perusteella kannattajia on vähemmistö. Voi olla, ettei kevääksi unohdu päättäjien nimet. Vaikken helsinkiläinen olekaan, niin toivottavasti tästä tulee varoittava esimerkki ylimielisille päättäjille.

Käyttäjän JaSo kuva
Jani Somero

Komppaan sua täysin. Tämä mun kannanotto on kirjoitettu tahallaan vähän provosoivaksi ja kärjestetysti koska tämä koko kukkelistakuu aiheuttaa tietynlaisia tuntemuksia minussa. Piraattipuolueen puheenjohtaja Jonna Purojärvi pohdiskelee huomattavasti syvemmin ja fiksummin miten vanhanaikaista järjestelmää voidaan muuttaa enemmän osallistuvammaksi kansalaisille. Kannattaa käydä lukemassa! http://jonnapurojarvi.puheenvuoro.uusisuomi.fi/226...

Käyttäjän buimonen kuva
Börje Uimonen

Toivottavasti kansa osaa kevällä tutkia valtuuston äänestystulokset ja järjestää lisää vapaa-aikaa Guggenheimin puolesta äänestäneille. Ihan riippumatta sen äänestyksen lopputuloksesta.

Käyttäjän JaSo kuva
Jani Somero
Käyttäjän mikkokokko kuva
Mikko Kokko

Siis on surullista, että jokainen ei näe mitä sokea Reettakin näkee: Guggenheim on lobbareiden toimesta tehty niin herkulliseksi ja houkuttelevaksi kuin suinkin pystytään, jotta päätöksentekijät nielevät mahdollisuuden ja tekevät myönteisen päätöksen.

On kristallinkirkasta että kustannukset ovat tappiin asti viritetty mitä optimismiin tulee. Näin valtaa käytetään. Päätöksen jälkeen on sitten turha murehtia ja kukaan ei muista enää 4 vuoden päästä että pitivätkö nämä paikkansa vai ei. Päättäjät sanovat että tekivät päätöksen parhaan mahdollisen tiedon valossa.

Ei näissä hankkeissa turhaan lobbarifirmoille makseta hurjia summia.

Käyttäjän andreas kuva
Andreas Pyy

Omassa kuplassaan elävä viherporvaristo - eli kokoomus ja vihreät - ovat aiheuttaneet suurimman osan Helsingin merkittävistä ongelmista, tämän guggenheim-vedätyksen lisäksi esimerkkejä ovat mm. länsimetro ja ongelmalähiöiden syntyminen on myös hyvässä vauhdissa. Suurin osa Helsingin ongelmista todennäköisesti ratkeaisi, kun nämä kyseisten puolueiden edustajat repäistäisiin jalustaltaan, ja korvattaisiin aidosti demokratiaa arvostavilla, suomalaista kulttuuria ja Suomen etua ajattelevilla edustajilla.

Ne veronmaksajien rahat, mitä on varattu guggenheimia varten ja mitkä tulevat projektin mahdollisesti edetessä varmasti moninkertaistumaan, voidaan käyttää vaikka nykyisten jo olemassa olevien museoiden korjaukseen ja paranteluun. Tai sitten niillä rahoilla voitaisiin siihen guggenheimin paikalle rakentaa kerrostalo, toimitiloja yrityksille tai ostoskeskus. Kaikista noista olisi enemmän konkreettisesti osoitettavaa hyötyä Suomelle ja suomalaisille kuin hauraalla ja hämärällä pohjalla varustetusta fantastis-trendikkäästä guggenheimista.

Seuraavien vaalien tullessa eteen kaikkien kannattaa muistaa, että ketkä poliitikot polkivat demokratiaa ja kävelivät kansan tahdon yli guggenheim-asiassa ja ketkä olivat kansan tahdon puolella ja kuuntelivat heidän, eli projektin rahoittajien mielipiteitä.

Käyttäjän eiltanen kuva
Eero Iltanen

Pahin skenaario on kuitenkin että kun Helsingin kassa on tyhjä, ajetaan pakkoliitokset läpi.

Käyttäjän heke kuva
Heikki Paananen

Laulutaiteilija Mariskalta Helsingin kaupunki voisi tilata G-museon avajaislaulun; "Kukkeliskuu".

Toimituksen poiminnat